Waarom zou jij een online training maken? 5 Goede redenen. | E-Learning Plaza

 

e-learning plaza logoE-Learning Plaza Blog

Interessante E-Learning artikelen


 

ONLINE-TRAINING MAKEN WAAROM ILLUSTRATIE MET LAPTOP_CIRKEL_transparant

Waarom zou je een online training maken? 

 

1. Vergroot je zichtbaarheid!

E-Learning kan jouw zichtbaarheid of die van je onderneming zeker vergroten. Bouw een reputatie als online leraar door het inzetten van jouw unieke methodes en/of jouw unieke persoonlijkheid zoals vloggers dat doen. Onderscheid je van anderen. Het opbouwen van een reputatie gebeurt niet in een etmaal, maar heb je het eenmaal voor elkaar, dan weet iedereen je te vinden als ze iemand zoeken op jouw vakgebied.

2. Maak jouw kennis bereikbaar voor veel meer mensen

Lang niet iedereen is in staat om zich in te schrijven voor een dure cursus of opleiding vanwege hun economische, politieke en/of geografische omstandigheden. Door E-Learning wordt heel veel kennis ook voor hen bereikbaar.

Als mensen voldoende interesse en wilskracht hebben om zich te verdiepen in een onderwerp, kunnen ze eigenlijk zo’n beetje alles leren. Maar als ze lessen missen, of als het tempo te hoog ligt, dan zijn ze de klos. Door E-Learning is dat verleden tijd want het is mogelijk om de cursist zelf te laten bepalen op welk tijdstip zij of hij een video-college wil volgen, of een toets wil afleggen. Of een college nog eens te bekijken, of juist over te slaan omdat de stof al bekend is.

Kortom je kunt meer mensen bereiken met je kennis! En dat is belangrijk. Jij kunt daar een bijdrage aan leveren. En overweeg ook om je expertise (ook) in het Engels aan te bieden. De voordelen spreken voor zich.

3. Realiseer een inkomstenbron die niet afhankelijk is van een locatie

Als je E-Learning traject zo is ingericht dat je de cursisten tijdens de training op bepaalde momenten misschien wel ‘live’ ziet via Skype of ‘ouderwetse’ telefoon, maar elkaar niet in levende lijve ontmoet, hoef jij niet altijd op een bepaalde plek te zijn. Zoalng je een goede internetverbinding hebt, ben je geografisch onafhankelijk.

4. Vernieuwing in les geven en leren toepassen

online cursus tekening van pc

Omdat E-Learning andere wijzen van leren en lesgeven faciliteert, maken soms ook oude ‘gewoontes’ plaats voor nieuwe. Bij een ‘live’ bijeenkomst zijn docenten geneigd lang uit te weiden over een onderwerp en veel Powerpoint slides met tekst te laten zien of trefwoorden op te schrijven op een bord en te onderstrepen. Live kan het dan al een uitdaging zijn om geboeid te blijven als cursist, online is dat nog lastiger. Video’s zouden daarom echt maximaal 5 tot 10 minuten lang moeten zijn zonder allerlei PowerPoint slides op de achtergrond. Die leiden eerder af dan dat ze boeiend zijn. In plaats daarvan kan bijvoorbeeld een mooie (Canva)* visual de stof verduidelijken, benadrukken of er humor aan toe voegen.

Alternatieve manieren van toetsen

Een cursist kan op verschillende manieren aantonen dat zij/hij de stof begrijpt en kan toepassen. Dat hoeft niet voor elke cursist dezelfde manier te zijn. Laat een cursist bijvoorbeeld kiezen uit verschillende opdrachten die online ingeleverd en beoordeeld kunnen worden:

  • Maak een analyse van een casus en geef onderbouwde aanbevelingen ter verbetering van een zakelijke strategie
  • Ontwikkel een (online) product/app/item met de geleerde kennis en vaardigheden  (uitstekend voor het leren van html/css/php etc of…. het toetsen van iemands vaardigheid op de gitaar!
  • Schrijf een essay
  • Maak een video

Doe het eens andersom, dat werkt!

We zijn gewend om te leren door te luisteren naar een docent en daarna in eigen tijd opdrachten te maken. Maar waarom niet andersom? Maak video’s waarin je de stof uitlegt en toelicht en maak het bekijken daarvan tot opdracht om thuis uit te voeren. Tijdens bijeenkomsten maken de cursisten opdrachten onder begeleiding van de docent. Verreweg de meeste cursisten geven hier de voorkeur aan!

Het kan zijn dat je door E-Learning toe te passen in jouw vakgebied ook tot alternatieve, meer gewaardeerde manieren komt om je kennis te delen 🙂

5. Samenwerking

Door kennis, krachten en budget te bundelen met collega’s kun je de kwaliteit, kwantiteit en het bereik van een online cursus traject vergroten. En daarbij: je vergroot je netwerk en leert van elkaar.

 

*Jolanda Sieders leert je de ins & outs van Canva tijdens haar CANVA Workshop op 27 november a.s. bij Peer Seats2meet Amersfoort Noord.

Kosten: €40 incl btw, 1 dagdeel Geef je hier op!